Research program(s)
Production year
2009
© Erwan AMICE/CNRS Images
20100001_0155
Le "Strombus gigas" est très apprécié dans les Antilles où il constitue un mets de choix. Dans les Antilles françaises, son appellation gastronomique est lambi. Sa coquille et les perles qu'il peut produire sont utilisées pour la décoration et la confection d'objets. Cependant, l'exportation de lambis, coquilles ou objets est contrôlée et restreinte par les douanes. Cliché réalisé lors de la mission BISTROM "BIolog
The use of media visible on the CNRS Images Platform can be granted on request. Any reproduction or representation is forbidden without prior authorization from CNRS Images (except for resources under Creative Commons license).
No modification of an image may be made without the prior consent of CNRS Images.
No use of an image for advertising purposes or distribution to a third party may be made without the prior agreement of CNRS Images.
For more information, please consult our general conditions
2009
Our work is guided by the way scientists question the world around them and we translate their research into images to help people to understand the world better and to awaken their curiosity and wonderment.