Production year
2003
© Hervé THERY/CNRS Images
20070001_0413
Salines de Maras au Pérou. En début de saison, une trentaine de personnes travaillent chaque jour sur les 72 hectares de la saline. Le sel est vendu 3 soles le quintal (soit 1 euro environ), au total, les 3 000 tonnes produites chaque année sont commercialisées sur les petits marchés ruraux et jusqu'à Cuzco. On distingue quatre qualités, selon leur pureté : l'extra, broyé et additionné d'iode et de fluor, pour la consommation humaine ; le premier utilisé dans l'alimentation animale, le deuxième, pour les engrais et le troisième, très chargé en terre, destiné aux tanneries.
The use of media visible on the CNRS Images Platform can be granted on request. Any reproduction or representation is forbidden without prior authorization from CNRS Images (except for resources under Creative Commons license).
No modification of an image may be made without the prior consent of CNRS Images.
No use of an image for advertising purposes or distribution to a third party may be made without the prior agreement of CNRS Images.
For more information, please consult our general conditions
2003
Our work is guided by the way scientists question the world around them and we translate their research into images to help people to understand the world better and to awaken their curiosity and wonderment.