
© Luc RONAT/CNRS Photothèque
Préparation de l'enfleurage, opération qui consiste à extraire le parfum des fleurs par macération.
Reference
20110001_2145
Production year
2011
Max. size
16.26 x 9.14 cm / 300 dpi
Add to my wishlist
Terms of use
The use of media visible on the CNRS Images Platform can be granted on request. Any reproduction or representation is forbidden without prior authorization from CNRS Images (except for resources under Creative Commons license).
No modification of an image may be made without the prior consent of CNRS Images.
No use of an image for advertising purposes or distribution to a third party may be made without the prior agreement of CNRS Images.
For more information, please consult our general conditions
Préparation de l'enfleurage, opération qui consiste à extraire le parfum des fleurs par macération. Des centaines de pétales de roses, "Rosa centifolia", seront versés dans de l'huile, ingrédient de base des parfums dans l'Antiquité. Ces opérations permettront de fabriquer de l'huile parfumée à la rose, selon une recette du livre de Dioscorides "De Materia Medica". Image extraite du film "Le parfum retrouvé".