
© Hervé THERY/CNRS Images
Salines de Maras au Pérou. L'eau salée qui sort de la source est à 38°. Le soleil de la journée (tem
Reference
20070001_0414
Production year
2003
Max. size
17.34 x 13 cm / 300 dpi
Add to my wishlist
Terms of use
The use of media visible on the CNRS Images Platform can be granted on request. Any reproduction or representation is forbidden without prior authorization from CNRS Images (except for resources under Creative Commons license).
No modification of an image may be made without the prior consent of CNRS Images.
No use of an image for advertising purposes or distribution to a third party may be made without the prior agreement of CNRS Images.
For more information, please consult our general conditions
Salines de Maras au Pérou. L'eau salée qui sort de la source est à 38°. Le soleil de la journée (température supérieure à 30°C) et les gelées nocturnes accélèrent le processus de cristallisation : de petits cristaux apparaissent dès le premier jour et en trois jours l'évaporation fait apparaître une fine pellicule de sel. On irrigue lors de nouveau et ce cycle de trois jours, répété pendant un mois, épaissit chaque fois un peu plus la couche de sel.